Kuru İncir fiyatında hayal kırıklığı
Bozdoğan’ın rakımı yüksek kesimlerinde kuru incir sergiye düşerken, üretici, kuru incir fiyatında hayal kırıklığına uğradı.
2413 defa okunmuş - 18 Ağustos 2022 - Perşembe 23:58

2022 yılı kuru incir sezonu Bozdoğan’da başladı.

Bozdoğan’ın rakımı yüksek kesimlerinde kuru incir sergiye düşerken,  üretici, kuru incir fiyatında hayal kırıklığına uğradı.

Artan gübre ve petrol fiyatlarının tarım ürünlerinin fiyatını etkilediğinin altını çizen üreticiler,    ülkemizde süre gelen bu olumsuzluklardan incir de nasibini aldı. İncir üretim maliyeti diğer ürünlerde olduğu gibi beklenenin çok üzerinde oldu. Bu sezon Yemeklik Kuru İncirin kilogramı 100 TL’ ye alıcı bulsa da üretici bu sezonu zararla kapatacağını ifade ettiler.

Artan girdi fiyatlarının yanı sıra yöremizde değişen hava koşulları beklenmeyen yağışlar, incirlerde kalite düşmesine neden olurken  incir üreticisi İsmail Demir,” incir sezonunda beklenmedik bir anda meydana gelen yağışlar incirin kalitesini düşürmektedir. Geçtiğimiz günlerde görülen kısa süreli yağışlar az da olsa incirlere zarar verdi. Havaların normale dönmesi ile kaliteli incir üretimimiz devam ediyor” dedi.

Seki Mahallesi’nde yaklaşık 3 yüz elli ton kuru incir işlendiğini tahmin ettiklerini belirten İsmail Demir, “bu sezon kuru incir rekoltesinde artış olacağını tahmin ediyoruz “dedi.

  

Sağ üst butonu tıklayarak geri dönebilirsiniz...