| Sulama Birliği Başkanı Tümer Apaydın, DSİ Nazilli İşletmesi’nden Selim Akil, encümen ve birlik yetkililerinin katıldığı toplantıda 2010 yılı kesin hesap ile faaliyet raporu okunarak ibra edilirken, bir yıllığına görev yapacak encümen üyeleri için de seçim yapıldı.
Yapılan seçim sonrasında; Kazandere Muhtarı Şükrü Köteli, Haydere Muhtarı Adnan Sünger, Yakaköy Muhtarı Ümit Karasu ve Pınarlı Muhtarı Aydın Kaya encümen seçildiler.
Başkan ve encümen üyelerinin ücretlerinde bir artış yapılmaması kararlaştırılırken, geçen yıl Kasım Ayı toplantısında kararlaştırılan su dönüm paraları (dönüm bazında peşin 17TL, iki taksitli ödemelerde 19 TL) bu sezonda da devam edecek.
Akçay Sol Sahil Sulama Birliği Başkanı Tümer Apaydın, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da herhangi bir aksaklığa meydan vermeden sulama sezonunu bitireceklerini umduğunu belirtirken, “ çiftçinin çektiği sıkıntıyı bizde yaşıyoruz. Her durumda çiftçimizin yanındayız” dedi.
Tüm kanallarda su mevcut olduğunu dile getiren sulama birliği yetkilileri, yaşanan olumsuzlukların devam eden borulu sistem çalışmalarından kaynaklandığının altını çizerlerken, bu nedenle Koca Arık’a gerekli miktarda su veremediklerini ifade ettiler.
Mayıs ayının ilk haftasında Kazandere’ye kadar olan Borulu Sisteme su verileceğini belirten ilgililer, bu yıl, Yazıkent yoluna kadar bitirilen Borulu Sisteme de test amacıyla zaman zaman su verileceğini belirttiler. |